Mangat gevuld met water

Is er water aanwezig in uw mazouttank? Uw verwarming heeft u in de steek gelaten omdat uw brander niet meer functioneert? Indien uw brander water opzuigt in plaats van stookolie kan dit veroorzaakt zijn door een lek, overstroming, zware regenval,… Voor het verwijderen van water uit de mazouttank bent u bij BEL Tankservice aan het juiste adres! Het water wordt verwijderd uit de tank en we bekijken  samen met u welke opties er zijn om het probleem definitief op te lossen.

Aanwezigheid van water in de tank

De aanwezigheid van een geringe hoeveelheid water onderaan de opslagtank kan soms als een normaal verschijnsel worden beschouwd. Afhankelijk van de hoeveelheid water (aantal cm) en de snelheid waarna er terug de aanwezigheid van water wordt vastgesteld. Er dienen een aantal besluiten te worden gevormd aan de hand van een aantal controles.

Condenswater

De aanwezigheid van een geringe hoeveelheid condenswater in de mazouttank komt regelmatig voor en is te wijten aan de condensatie van vochtige lucht. Er wordt een test uitgevoerd om water te detecteren en vervolgens kan het water uit de opslagtank worden verwijderd.

Wateroverlast

In de nasleep van extreme wateroverlast krijgen mazoutleveranciers oproepen binnen om ondergelopen mazouttanks leeg te pompen. Het probleem bij extreme regenval is dat het putje boven de mazouttank, waarin de vulleiding en ontluchtingsleiding uitkomen, volloopt met regenwater. De vulleiding is afgesloten met een dop dus daar kan geen water binnen stromen. Maar het regenwater kan wel via de ontluchtingsleiding in de mazouttank lopen. Omdat water zwaarder is dan mazout zakt het water meteen naar de bodem van de tank. En net daar zit de aanzuigleiding die de mazout uit de tank zuigt. Met als gevolg dus dat er geen stookolie maar water in de verwarmingsketel wordt gezogen.